IMG_6175-ANIMATION.gif

For 19. år utfordrer vi alle til å være aktive ute i Dalanes flotte natur. På topp i Dalane byr på alt du måtte ønske av turutfordringer. Vi er også overbevist om at en topptur eller to i uken vil gi deg bedre fysisk form, flotte naturopplevelser med mye frisk luft i variert vær. Og ikke minst en tilfredshet over å ha beseiret små og store fjelltopper og samlet flotte turminner.

Fra og med i år blir På topp i Dalane heldigitalt. Det vil si at turer kun kan registreres på Telltur.no eller aller helst med mobilappen Norgeskart friluftsliv. 

NB! Husk å meld deg på temakonkurransen, før du starter å registrere turene!!!!!

I år har vi valgt å dele opp turkonkurransen På topp i Dalane i fire, etter vanskelighetsgrad (gradering). Det kommer 20 turer i hver kategori.

På topp i Dalane - enkel

Grønn gradering, er de lette turene som passer for nybegynnere, krever ingen spesielle ferdigheter eller utstyr.

På topp i Dalane - middels

Blå gradering, er litt mer krevende turer som passer for de med litt erfaring med turer i terrenget og middels trente turgåere.

På topp i Dalane - krevende

Rød gradering, er krevende turer som passer for erfarne turgåere, de med god utholdenhet, godt turutstyr og gode fjellsko.

På topp i Dalane - ekspert

Svart gradering, er for eksperter og passer for erfarne fjellfolk, de med god utholdenhet, godt turutstyr og gode fjellsko, og kan bruke kart og kompass. Disse turene er alle umerket.

 
 
På vår turside Telltur.no finner du 120 turer i Dalane. Her finner du en enkel beskrivelse av hver tur og ett kart som viser hvor turmålet ligger. Du kan skrive ut kart og turbeskrivelse herfra. På høyresiden er temakonkurransene På topp i Dalane. 
De fleste turmålene har en turbok kasse med bok for registrering, her er det også kode for registrering manuelt på Telltur.no
Alle turene kan registreres med mobiltelefon på appen Norgeskart friluftsliv, når du er fremme på turmålet. 
 
Hver tur teller ett poeng, og alle som klare å få registrert 20 poeng, er med i trekking av premier.
Det premieres i hver temakonkurranse.
Du kan gå samme turen flere ganger.