Hådyr.JPG

 

For 18. år utfordrer vi alle til å være aktive ute i Dalanes flotte natur. På topp i Dalane byr på alt du måtte ønske av turutfordringer. Vi er også overbevist om at en topptur eller to i uken vil gi deg bedre fysisk form, flotte naturopplevelser med mye frisk luft i variert vær.Og ikke minst en tilfredshet over å ha beseiret små og store fjelltopper og samlet flotte turminner.

I år blir det 20 turer, med fire nye turmål, de nye dagstur hyttene. Alle turene er beskrevet på www.telltur.no/dalane hvor du også kan melde deg på konkurransen og registrere dine turer. For å få turbeskrivelsen på din mobil, bruk QR-koden over hver tur.

For å komme direkte til vår TellTur side, følg QR-koden nede på denne siden. Her melder du deg også på “På topp i Dalane 2022” og andre teamakonkurranser. Ved hvert turmål er det satt opp en kasse med gjestebok, ei klippetang for å klippe et merke i QR-koden, og en kode for registrering på telltur.no.

Hver tur gir fra 5 til 30 poeng. Poengene står noenlunde i forhold til turens vanskelighetsgrad. I turomtalen er det opplyst om bratte partier, lengde og anslått tidsforbruk. Stiene er godt merket og lette å følge når det er god sikt, men ta med kart og kompass.

Det er påført gradering av turene, ved nymerking vil veiviserskiltene ved start bli påført gradering. Gradering handler om å være bevist ulikheter mellom forskjellige stier. Å tildele en gradering betyr at vi kategoriserer stien i forhold til andre ved hjelp av kriterier som stigning, lengde, tekniske utfordringer etc. Vi har valgt et enkelt systemmed utgangspunkt i internasjonale standarder, og har fire graderinger, 

grønn = enkel, blå = middels, rød = krevende og svart = ekspert.

Vi ønsker deg mange flotte turer og gode turminner fra årets topptur tilbud!

Oversikt over turene kan lastes ned her:

På topp i Dalane 2022 forside redusert.pdf 

Oversiktskart:

Bakside kart 2022 redusert.pdf

 

QR telltur 2022.jpg