Webp.net-resizeimage (20).jpg Friluftsskole

Hva er friluftsskolen?

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom, med hovedfokus på 10–13-åringer. Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv. Disse skal i all hovedsak være friluftsrelaterte. Friluftsskolen arrangeres på dagtid over 3 til 5 dager. Det kan være én overnatting, men er ikke et sammenhengende leirtilbud. Friluftsskolen skal normalt være åpen for alle og med lav deltakeravgift. Friluftsskolen er et samarbeid mellom (DNT og FL linker).

Når arrangeres friluftsskolene?

Friluftsskolene arrangeres i forbindelse med vinterferien, sommerferien og høstferien. Følg med på vår nettside eller facebookside for informasjon om kommende friluftsskoler.

Hva lærer vi?

På friluftskolene vil du lære i praksis hvordan du kan bruke kart og kompass om hvordan du kan lage en god leirplass. Her får du prøve å slå opp telt, lage gapahuk og tenne bål eller bruke stormkjøkken. Du vil også lære om rettigheter og plikter ved ferdsel i naturen. Dessuten får du mulighet til å teste kunnskapene på en tur eller ekspedisjon.

 Hva gjør vi?

Aktiviteter vil variere litt fra gang til gang, og fra årstid tid årstid. På vinterstid går vi gjerne en tur på ski, og leker oss med aktiviteter i snøen. Vi har arrangert kite-kurs, og tur til alpinanlegg for å renne i trekket. 

På sommer- og høstfriluftskolene padler vi gjerne i kano eller kajakk. Vi har oppgaver hvor vi lærer sikker bruk av kniv, øk og sag. Vi lærer å bruke fiskestang, og prøver å få fisk som vi kan steke senere. Vi lærer å tilberede turmat, og å høste bær, sopp og urter. På sommer blir det gjerne bading og andre vannaktiviteter. 

Hvordan ivaretas sikkerheten?

Friluftsskolen omfatter lavterskel friluftsaktiviteter som normalt ikke innebærer risiko for vesentlige skader eller ulykker. Lederne er likevel opplært i førstehjelp og risikovurdering. Friluftsrådet har sikkerhetsutstyr som flytevester, hjelmer og lignende, som vi bruker på de ulike aktivitetene. 

Hvordan er dagene på friluftsskole?

En normal friluftsskoledag varer fra kl. 9 til 15, og det blir servert mat til deltagerne. Det er som regel en overnatting i telt eller lavvo. Deltagere får informasjon om praktiske forhold og aktiviteter, pakkeliste og program. Denne sender vi ut i god tid før friluftsskolen starter. 

Hva koster det å bli med på friluftsskole?

Vi prøver å holde prisene lavest mulig, slik at flest mulig barn kan få gleden av å være med på friluftsskolen eller Dalane uka

  • Stein-Roar Fjellgård Slotterøy

    Friluftspedagog

    901 34 393

20638236_10155612676281882_5319443484211266643_n.jpg

friluftsskolen logo.jpg

 

Dalane Friluftsråd vil arrangere tredagers friluftsskole i august 2021. 

Friluftsskolen vil bli arrangert etter gjeldende smittevern regler

Liker du fysisk aktivitet ute og kan tenke deg tre dager med mange spennende aktiviteter, er dette noe for deg!

Det vil bli fisking, bålkurs, leirslagning, kartlære, padling og masse lek og moro i naturen. 

 

 

 

UKE 32

Tid: mandag 9.august til onsdag 11.august

Sted: Eigersund, Slettebø og Maurholen

Transport fra sentrale steder i Dalane

Påmelding her (trykk på link)

Påmelding starter 1.mai

 

Friluftsskolen gjennomføres fra kl 09:00-15:30 

Målgruppe: Barn i 5-7. klasse født 2011-2009

Pris  Gratis

 

Påmeldingsfrist 1/7 Løpende påmelding

20 plasser pr uke

 

Ta kontakt ved spørsmål om deltakeravgift.Vi har friplasser

 

 

VIKTIG!
- Det er bindende påmelding til Friluftsskolen.
- Påmeldingen gjelder deltakelse alle dager


- Program og informasjon blir sendt ut i forkant slik at barna vet hva som skal skje.

 

  20664733_10155620515096882_4643651690144211038_n.jpg